Bazar books

Mørk Engel er boken ungdomsredaksjonen Dagbladet FREDAG har mest tro på i 2012!

Utgitt: 16.01.2012

Dagbladet FREDAG, ungdomsredaksjonen, kåret nettopp Laini Taylor og romanen «Mørk engel» til forfatteren og boken de har mest tro på i 2012. Her kommer litt av forklaringen.

Her kommer litt av forklaringen;

På dørkarmer rundt om i verden dukker det opp svarte håndavtrykk. Det er fremmede vesener med vinger som har satt dem der.

I en mørk og støvete forretning har en djevels beholdning av mennesketenner blitt faretruende liten.

Og i de trange smugene i Praha er en ung kunststudent i ferd med å bli fanget i en brutal krig med vesener fra en parallell verden.

Møt Karou. Hun fyller skissebøker med monstre som muligens er virkelige, muligens ikke. Hun har en tendens til å forsvinne på mystiske "ærend"; hun snakker mange språk - og ikke alle er menneskespråk. Dessuten har hun naturlig blått hår. Hvem er hun? Det er et spørsmål som opptar henne, og hun har satt seg fore å finne det ut.

Da en av de fremmede - vakre, forfulgte Akiva - setter øynene i henne i en bakgate i Marrakesh, befinner hun seg snart i en krig mellom engler og demoner, hemmeligheter kommer for dagen og en kjærlighetshistorie med røtter i en brutal fortid oppstår. Men kommer Karou til å angre på at hun søkte sannheten om seg selv?

Laini Taylor, forfatteren bak Mørk Engel bor i Oregon, USA. Hun er tidligere nominiert til USAs mest presisjetunge ungdomspris "National Book Award". Hunhar også vunnet prisen "Publishers Weekly best book of 2009" og "YALSA Best Book for Young Adult"

 

Anbefalt på Editors list i New York Times

"Taylor vever en mesterlig miks av realisme og fantasy med cross-over appell. Nydelig skrevet og stor sans for timing. Taylor fletter på en dyktig måte morsomme skildringer av moderne tenåringsliv med troverdige portretter av skremmende vesener fra andre verdener." - Publishers Weekly (starred review)

"Forfatteren skaper en tøff heltinne med knallblått hår, tatoveringer, kampsportferdigheter, gryende følelser for en overnaturlig, men ikke helt riktig kriger, og, i de neste bøkene, en hær av krigerengler som de må overvinne. Sjelden ser vi en serie som starter så vidunderlig."

- Kirkus Review (starred review)

"Denne smarte, overraskende og  overbevisende boken vil fange deg fra første side. (Helt alvorlig, avlys alle planer når du begynner å lese; du vil ikke greie å legge boken fra deg."

- Entertainment Weekly

 

Norske bokbloggeres favoritt!

«Mørk engel var SÅ utrolig bra! Laini Taylor har skapt en unik fantasy, ulikt noe jeg har lest tidligere. Språket er vakkert, det er passasjer man vil lese om og om igjen fordi det er så godt skrevet. Boken har humor, varme, lidenskap og det lille ekstra som kan true med å knuse en liten flik av hjertet ditt. Nå hungrer jeg etter oppfølgeren.

YES - the hype is real this time…»

- Mari - Flukten fra virkeligheten

 

«Jeg har ett ord å si om Mørk engel av Laini Taylor: FANTASTISK! Da jeg lukket igjen romanen visste jeg ikke om jeg skulle sukke henført og lykkelig over å ha lest en så utrolig gjennomført historie, eller om jeg skulle la følelsene ta helt overhånd og hulke … Det var spennende, gripende, morsomt og intenst, ja, rett og slett magisk!  Jeg er imponert over Laini Taylor sin fantasi og over hvordan hun har bygd opp et slikt univers. Historien starter i vår verden, i en by som er magisk i seg selv med sine trange gater, gamle bygårder og staselige katedraler: Praha. Laini Taylor klarer virkelig å fange byens sjel i sin beskrivelse av den, og sammen med skildringene av Karous opplevelser der, så er det nærmest perfeksjon. Men Laini Taylor lar ikke historien ende i Praha og vår verden! Mørk engel går med ett fra å være paranormal/urban fantasy til å bli renspikket high fantasy. Hun skaper et helt nytt univers med helt nye skapninger som også har sine helt egne og originale historier og myter.

Persongalleriet i Mørk engel er helt fabelaktig. Karou er en tøff, men også sårbar, heltinne som jeg falt pladask for umiddelbart.

En fantastisk fortelling som er skrevet på en utrolig måte. Her er det mye handling, det er spennende og intenst og helt til å bli oppslukt av. Anbefales X 100.»

- Silje - Siljes skriblerier

 

Lenker til bøker
Mørk engel
Lenke til forfatter
Laini Taylor
Print

Pressekontakt

Informasjonsansvarlig
Silje K. Iversen

Tlf: 23109665 | Mobil: 90080916
E-post: silje@bazarforlag.com

 

Pressebilder: Paulo Coelho

_MG_6309

Her finner du høyoppløste bilder av Paulo Coelho

Bilde 1 Bilde 2

Bilde 3 Bilde 4

Bilde 5 Bilde 6

Bilde 7 Bilde 8

 

Pressebilder : SJ Watson

head-and-shouldersHer kan du laste ned en komprimert zip.mappe med høyoppløste bilder av SJ Watson. Bildene eies av Bazar Forlag.

 

Last ned SJ Watson high.res.-bilder her