Bazar books
AGINCOURT

Bernard Cornwell

AGINCOURT

kr 149,00

Bestill her

Forfatter: Bernard Cornwell
Oversetter: Peter A. Lorentzen
Original tittel: AGINCOURT
Sjanger: Romaner
ISBN: 9788280874726
Lanseringsdato: 20.05.2012
Innbinding : Heftet

Slaget ved Agincourt 25. oktober 1415 er et av verdenshistoriens mest berømte, og er udødeliggjort i Shakespeares skuespill Henrik V.

Den lille engelske hæren med syke og sultne menn vant over en fransk hær som var seks ganger større enn den. Men Henry V var urokkelig i troen på at Gud var på hans side og nektet å gjøre retrett selv når all fornuft tilsa det. Heltene var de engelske langbuemennene, selve ryggraden i Henrik Vs hær og hans hemmelige våpen.

I Agincourt følger vi Nicholas Hook, en bueskytter som ofte befant seg i trøbbel hjemme i England, men som ble en av Henry Vs beste krigere.

Agincourt er basert på faktiske personer og hendelser, og Bernard Cornwell levendegjør scenene på slagmarken, timene med ustoppelig kamp, desperasjonen til en hær lammet av sykdom, og de engelske soldatenes usedvanlige mot.

“Hvis Bernard Cornwell ble født med det formål å skrive én bok, så må det ha vært denne. Ingen annen historisk romanskriver behersker krigføringens bagateller i tidligere århundrer i like stor grad. Ingen annen kunne klart å ta Shakespeares Henrik V, fjerne all retorikk og fortelle den usminkede sannheten om slaget ved Agincourt, som inneholdt slakting i en skala som sjokkerte kristenheten.”
The Telegraph

0 har kommentert dette

Det er ingen kommentarer til dette, bli den første til å kommentere

Kommenter


Bernard Cornwell har også skrevet

Bernard Cornwell

Bernard Cornwell

Bernard Cornwell har etablert seg helt i toppen blant forfattere som skriver historiske romaner, og bøkene hans ligger konstant på bestselgerlister verden over.  Han har solgt over 100 000 bøker, bare i Norge. Cornwell makter å kombinere historisk korrekthet med drivende spenning, og gjennom serien om Uhtred levendegjør han en epoke i historien som aldri slutter å fascinere.

Les mer om forfatteren