Bazar books
Barfotdronningen (e-bok)

Ildefonso Falcones

Barfotdronningen (e-bok)

kr 299,00

Bestill her

Forfatter: Ildefonso Falcones
Oversetter: Kari Risvik, Kjell Risvik
Original tittel: La reina descalza
Sjanger: Romaner
ISBN: 9788280876072
Lanseringsdato: 21.10.2013
Innbinding : E-bok

lldefonso Falcones har med sine romaner Barfotdronningen,  Havets katedral og Fatimas hånd  inntatt plassen som Spanias mestselgende historiske forfatter noensinne. Barfotdronningen kom ut i Spania i mars 2013 og solgte nesten 300 000 eksemplarer på bare tre måneder. Romanen er satt i Spania på 1700-tallet. Slavinnen Carida er på vei over havet fra Cuba sammen med sin herre som dør under overfarten. I sitt testamente gir han Carida fribrev.


 

Hun går i land i Càdiz – fri, men med ytterst få muligheter til å brødfø seg selv. Etter dramatiske hendelser ender hun i Sevilla hvor hun finner veien til sigøynerstrøket og med ukuelig pågangsmot får innpass og arbeid. Hun blir kjent med sigøynerkvinnen Milagros og de blir etter hvert uatskillelige venner.


Flamencoen vokser frem som noe mer enn sang og dans sigøynere imellom, men også som noe spanjoler er fascinert av. Dansen fører kvinnene til Madrid.


Falcones belyser de historiske og psykologiske prosessene som gjør det mulig for kvinnene – tross fordommer og ussel fattigdom – å tro på livet, forelske seg, tåle motgang og lidelser, og kjempe for det de mener er rettferdig.


 


"Et forrykende og fengende eventyr..."
Tom Egeland, VG


"Barfotdronningen er helt fantastisk!"
Tines blogg

"Falcones fortsetter med vinneroppskriften som har solgt millionvis av hans tidligere bøker: en god slump med historie, romantikk og eventyr forfalt fra to kvinnelige synsvinkler. Nå fordømmer han et samfunn som ikke ennå har nådd opplysningstiden, og som snur ryggen til utlendinger."
- El País

"[Barfotdronningen] er en kløktig utbrodert roman der forfatteren beskriver, på mesterlig vis, den sosiale virkeligheten til et tragisk kapittel i vår historie. […] Leserne av denne romanen finner en spennende historie, der kjærlighet og lidenskap over rasegrenser flettes sammen med social konflikt og diskriminering. En underholdende fortelling full av hektiske kapitler med fortettet følelsesmessig intensitet."
- Diario SXXI

"En skarp roman, som viser forfatterens evne til å beskrive et svært trist kapittel i vår historie."
- La Razón


Intervjuer og presseomtale


Les utdrag

0 har kommentert dette

Det er ingen kommentarer til dette, bli den første til å kommentere

Kommenter


Ildefonso Falcones har også skrevet

Ildefonso Falcones

Ildefonso Falcones

Ildefonso Falcones har solgt nesten 150 000 bøker  Norge.

Les mer om forfatteren