Bazar books
De åtte

Katherine Neville

De åtte

kr 149,00

Bestill her

Forfatter: Katherine Neville
Oversetter: Torstein Velsand
Original tittel: -
Sjanger: Krim og spenning
ISBN: 9788280872555
Lanseringsdato: 01.01.2008
Innbinding : Heftet

Konspirasjonsthrilleren og kultklassikeren De åtte er utgitt i 40 land og har ligget på bestselgerlistene i USA, Storbritannia, Spania, Nederland, Tyskland - og Norge.

New York, 1972
Dataeksperten Catherine Velis kommer på kant med sjefen og blir sendt på oppdrag til Nord-Afrika. Før avreise får hun et tilbud fra en lyssky antikvitetshandler: Hans anonyme kunde samler på brikkene i et eldgammelt sjakkspill som sies å være i Algerie. Hvis Catherine kan finne dem, vil hun bli sjenerøst belønnet.

Sør-Frankrike, 1790
Revolusjonen raser over Frankrike. Montglane-klosteret skjuler et sjakkspill som Karl den store fikk i gave fra maurerne, og som ifølge legenden gir eieren mer makt enn han kan drømme om. De to unge novisene Mireille og Valentine befinner seg plutselig midt i en storpolitisk dragkamp da de får en nøkkelrolle i å beskytte sjakkspillet fra de mange mektige aktørene som vil bruke det til egen vinning.

”Et fascinerende konglomerat av storslagen historieforfalskning og fantasifulle intriger. Språket er meget visuelt, enkelt og effektivt, med utagerende adjektivbruk og stor svung … En ren underholdningsroman, kyndig konstruert og med alle sjangerens premisser oppfylt på dyktig vis.” May Grethe Lerum, VG

”Dristig, original og gripende. Dømt til å bli en kultklassiker.”
Publishers Weekly

”Et fascinerende stykke underholdning … både nervepirrende og intelligent. Svært få vil klare å stå imot denne.”
Los Angeles Times Book Review

0 har kommentert dette

Det er ingen kommentarer til dette, bli den første til å kommentere

Kommenter


Katherine Neville

Katherine Neville

Katherine Neville har en allsidig brakgrunn som dataekspert, visepresident for Bank of America, modell, reklamefotograf og maler. Hennes kultklassier De åtte anses som en av de første store konspirasjonsthrillerne.

Les mer om forfatteren