Bazar books
Den hvite dronningen

Philippa Gregory

Den hvite dronningen

kr 149,00

Bestill her

Forfatter: Philippa Gregory
Oversetter: Guro Dimmen
Original tittel: THE WHITE QUEEN
Sjanger: Romaner
ISBN: 9788280874719
Lanseringsdato: 23.05.2012
Innbinding : Heftet

Fra forfatteren av bestselgeren Søstrene Boleyn. Boken er filmatisert av HBO.

Den hvite dronningen er første bind i en trilogi om mektige kvinner under Rosekrigene (1455-1485). De ble utkjempet mellom to forskjeller grener av slekten Plantagenet, som regjerte i England før Tudorene.


Elizabeth Woodville, den hvite dronningen, var den første kvinnen av folket som giftet seg inn i en kongelig familie. Hun var blendende vakker og svært ambisiøs. Som ung enke med to små sønner fanger Elizabeth den ferske kongens interesse og gifter seg med ham i all hemmelighet. Ryktene sier hun brukte magi for å tiltrekke seg ham. Hoffet forakter henne, men Elizabeth vokser med oppgavene og blir etter hvert en elsket dronning. Men hun vet også å plassere familien i viktige posisjoner, og hennes to sønner blir sentrale figurer i et mysterium som til dags dato ingen historikere har klart å finne svar på: Hva skjedde med guttene da de ble holdt fanget i The Tower of London?


Den hvite dronningen er en historie om makt og intriger, om allianser og spill i kulissene, men også om kjærlighet og sterke familiebånd.


Philippa Gregory har skrevet en rekke romaner om kvinnene i og rundt de engelske kongehusene. Hun fikk sitt store internasjonale gjennombrudd med Søstrene Boleyn, som er filmatisert med Scarlett Johannson og Natalie Portman i hovedrollene. Philippa Gregory har en Ph.D. i historie fra Edinburgh University.


http://www.bazarforlag.no/media/7321072/terningkast%205_30x30.jpg"Imponerende historisk drama (…) Språket er svært nøysomt og solid.
Romanens tempo er høyt. Vanskelige valg, intriger, magiske undertoner
og dramatiske møter bygger en helhet av handlingen."
- May Grethe Lerum, VG


 


"Spennende, interessant og opplysende“
- Bloggen Flukten fra virkeligheten


Den nålevende dronningen av historiske kriminalromaner er Philippa Gregory. Hennes romaner er fylt av sterke, målbevisste kvinner som tar skjebnen i egne hender …”
- Financial Times


“Dette er mesterlig fortalt og historisk skjønnlitteratur på sitt aller beste.”
- Romantic Times BOOKreviews


“Philippa Gregory er en fengslende historieforteller.”
-Sunday Telegraph (UK)


“Det er helt sikkert bra å være konge, men det må være enda bedre å være Gregory, dronningen av den løsslupne kongelige fiksjonen.”
– USA Today


“Om bare skolens historiebøker hadde vært skrevet på en så levende måte.”
– Entertainment Weekly


øker hadde vært skrevet på en så levende måte.” – Entertainment Weekly

0 har kommentert dette

Det er ingen kommentarer til dette, bli den første til å kommentere

Kommenter


Philippa Gregory har også skrevet

Philippa Gregory

Philippa Gregory

Philippa Gregory er født i Kenya, men flyttet til England sammen med sin familie. Hun har studert journalistikk, har en BA-grad i historie ved universitetet i Sussex, Brighton, og en PhD på det 18. århundres litteratur ved universitetet i Edinburgh. Gregory har blitt en banebryter i en genre som har blitt hennes egen: konstruerte biografier, den sanne historien til en reell person, hvis liv blir levendegjort gjennom omhyggelig gransking og lidenskapelig begeistring. Hennes store gjennombrudd ...

Les mer om forfatteren