Bazar books
Eldorado

Laurent Gaudé

Eldorado

kr 299,00

Bestill her

Forfatter: Laurent Gaudé
Oversetter: Kjell Olaf Jensen
Original tittel: Eldorado
Sjanger: Romaner
ISBN: 9788280872074
Lanseringsdato: 09.04.2014
Innbinding : Innbundet

Den prisvinnende forfatteren Laurent Gaudé er blant Frankrikes mest populære. I sine gripende menneskeskildringer setter han gjerne fokus på sosiale misforhold og samfunnsproblemer. Denne gangen belyser han den stadig økende flyktningstrømmen fra Afrika til Europa. Mennesker som risikerer livet og det lille de har i håpet om et nytt og bedre liv.

Salvatore Piracci er kommandant på en fregatt som patruljerer farvannet foran Lampedusa, en av inngangene til det forjettede land. Han stopper utallige båter med levende, døde og halvdøde flyktninger, og bidrar til at de desperate og hjelpeløse menneskene blir sendt i retur til Afrika. Så en dag skjer det noe som får ham til å stille spørsmål ved legitimiteten av sitt eget arbeid. Han møter blikket til en kvinne som har mistet alt, og ønsker hevn. Styrken, raseriet og besluttsomheten i kvinnens blikk forandrer livet hans.Den unge Suleiman i Sudan samler nok penger nok til å legge ut på den risikable reisen til et bedre liv. Suleiman vet ikke hvor vanskelig det vil bli, en reise full av farer og trusler, men underveis skal han også få oppleve stunder fulle av brorskap og håp. Leseren følger karakterene gjennom dramatiske prøvelser som forandrer dem, som merker dem. De står overfor sin egen skjebne der ufravikelige valg trenger seg på. Med dyp innsikt tar boken for seg sider ved det å være menneske, fra det aller verste til det aller største i våre moralske veivalg.


Kronikk av Trude Ringheim i Dagbladet


Intervju med Laurent Gaudé i Ny Tid


Intervju med Laurent Gaudé i Flyktninghjelpens magasin Perspektiv


Terningkast_6"Sjelden griper en bok så sterkt som denne. Det lar seg ikke gjøre å forbli uberørt av historien (...) Dette er en bok om dem som betaler prisen for at vi setter grenser rundt vårt territorium. Den er dypt politisk og reiser store, etiske spørsmål."
Valerie Kubens, Fædrelandsvennen

"Perspektivrikt om fattige flyktninger som håper på et bedre liv (...) en godt oversatt roman der vold og vennskap, HIV, pengebegjær, bedrag, hevntørst, mismot, moralsk indignasjon og solidaritet stadig avtegner seg på realistisk, tankevekkende vis."
- Steinar Sivertsen, Stavanger Aftenblad


"En sjelden gang dukker det opp bøker som får en til å ville gjøre noe godt. En kilde til inspirasjon, til å ville gi noe mer enn man mottar. Eldorado er en slik bok."
- Tommy Leonhardsen, Trønder-Avisa


"Eldorado er en roman som tangerer et av vår tids største problem og mareritt. Samtidig skaper forfatteren en fiktiv story hvor mennesker stadig befinner seg ved avgjørende veiskiller."
-Jon Terje Grønli, Gjengangeren


"Det er stor dybde i fortellingen, samtidig oppleves den som svært lettlest, med korte kapitler og korte setninger. Gaudé er en slik forfatter som gjør leseren til noe mer enn en observatør; du kjenner heten, du kjenner sulten, du kjenner redselen (...) Anbefales!"
- Oddhild Hildre, Kristiansand Avis


"Den er suverent godt skrevet (...) den rører noe dypt inne i meg. Den rører noe fordi dette angår oss. Selv om vi tror det ikke gjør det (...) 5 + på terningen." 
-Blogger Edgar Valdmanis

0 har kommentert dette

Det er ingen kommentarer til dette, bli den første til å kommentere

Kommenter


Laurent Gaudé har også skrevet

Laurent Gaudé

Laurent Gaudé

Laurent Gaudé er en av Frankrikes mest populære og prisbelønte forfattere og har et stort internasjonalt publikum. I 2004 vant Solen over slekten Scorta Goncourt-prisen, Frankrikes versjon av Booker-prisen. Gaudé er en stor beundrer av Gabriel García Márquez, noe som tydelig kommer frem i hans forfatterskap. Gaudé er født og bor fortsatt i Paris, sammen med sin italienske kone, hvis familiehistorie inspirerte til Solen over slekten Scorta. Bøkene hans er solgt til over 35 land.

Les mer om forfatteren

Nyhetsbrev

Fyll ut for å motta vårt nyhetsbrev!