Bazar books
Fortet

Bernard Cornwell

Fortet

kr 349,00

Bestill her

Forfatter: Bernard Cornwell
Oversetter: Peter A. Lorentzen
Original tittel: The Fort
Sjanger: Romaner
ISBN: 9788280874016
Lanseringsdato: 14.10.2013
Innbinding : Innbundet

Sommeren 1779, da kampene i den amerikanske uavhengighetskrigen beveger seg lenger sør, setter en britisk styrke bestående av knapt tusen skotske infanterister med støtte fra tre krigsskip seil til New Englands tåkelagte kyst.


 

 Skottene etablerer en garnison og marinebase ved Penobscot Bay øst i Massachusetts, der de slår tilbake mot opprørernes skip og beskytter amerikanske lojalister. Amerikanerne svarer med å sende mer enn førti skip og rundt tusen infanterister for å «fange, drepe eller tilintetgjøre» den utenlandske invasjonsstyrken. Men inkompetanse og ubesluttsomhet fører til et forferdelig tap som får overveldende følger for to menn på hver sin side av konflikten: en uerfaren ung, skotsk løytnant ved navn John Moore, i starten av en strålende militærkarriere… og en sølvsmed og patriot fra Boston ved navn Paul Revere, som blir stevnet for krigsretten for ordrenekt og feighet.


Terningkast 5"Elegant (...) scorer høyt på research og troverdighet, og forfatteren lykkes god med fortellergrepet som følger historiens gang fra begge sider."
- Lars Lilleby Macedo, Trønder-Avisa


"Cornwell tegner et levende - om jeg kan bruke et slikt ord - bilde av de blodige kamphandlingene (...) Lik en vaskeekte gravejournalist, snur Cornwell opp ned på historiske sannheter."
- Tom Egeland, VG


"Dette er såkalt historisk fiksjon, men researcharbeidet er overveldende."
- Vi Menn
 

0 har kommentert dette

Det er ingen kommentarer til dette, bli den første til å kommentere

Kommenter


Bernard Cornwell har også skrevet

Bernard Cornwell

Bernard Cornwell

Bernard Cornwell har etablert seg helt i toppen blant forfattere som skriver historiske romaner, og bøkene hans ligger konstant på bestselgerlister verden over.  Han har solgt over 100 000 bøker, bare i Norge. Cornwell makter å kombinere historisk korrekthet med drivende spenning, og gjennom serien om Uhtred levendegjør han en epoke i historien som aldri slutter å fascinere.

Les mer om forfatteren