Bazar books
Fyrmesterens datter

Ann Rosman

Fyrmesterens datter

kr 149,00

Bestill her

Forfatter: Ann Rosman
Oversetter: Elisabeth Bjørnson
Original tittel: FYRMÄSTARENS DOTTER
Sjanger: Krim og spenning
ISBN: 9788280874641
Lanseringsdato: 15.01.2012
Innbinding : Heftet

Fyrmesterens datter er Rosmans debutroman, og er den første i en serie om kriminalbetjent Karin Adler ved Göteborg-politiet.

Under restaureringen av fyret Pater Noster på den lille øya Hamneskär utenfor Marstrand dukker det opp et lik, innemurt i potetkjelleren. Rettsmedisineren tror det har ligget der i 40 år. Karin Adler ved kriminalpolitiet i Göteborg blir tilkalt. Til å begynne med har Karin og hennes kollegaer ikke mye å gå etter – bare en giftering og en liste over savnede personer. Samtidig får den pensjonerte kapteinen Putte, som bor i Marstrand, et brev som leder ham til et modellskip han har i biblioteket. I modellen finner han et ark med et vers – et skattekart for den som kan tyde det. Kan det være sant det han har hørt om gullbåtene, de som fraktet stjålet jødisk gull fra Norge til Tyskland under krigen? To av dem skal angivelig ha forsvunnet i nærheten av Marstrand ...


Mens mystikken rundt den døde mannen tiltar, nøster Putte og hans kone Anita opp gamle mysterier. Er det noen sammenheng mellom den forsvunne mannen og Puttes skattekart? Karin Adler står overfor en sak med røtter i nattsvart ondskap og grådighet.


"... kystfolket, så vel som omgivelsene, er levende beskrevet. Fyrmesterens datter er underholdende lesning (…) en sterk debut.
– Trønder-Avisa

"En interessant intrige, tydelige typer, frisk miljøskildring og med driv i handlingen."
– Fædrelandsvennen


 


"Jo visst er hun lik Camilla Läckberg, men Ann Rosman er hakket skarpere. Hun har et bedre driv i fortellingen, og er en betydelig sikrere stilist.”
- Dagens Nyheter

”En sterk debut med sjøsprøyt.”
- Aftonbladet

”Ann skriver rett på sak, teksten flyter lett og er ikke proppfull med unødvendige små fyllord eller adjektiver. Heller ikke de forventede klisjeene. Hvilken lykke!”
- Deckarhuset.se

0 har kommentert dette

Det er ingen kommentarer til dette, bli den første til å kommentere

Kommenter


Ann Rosman har også skrevet

Ann Rosman

Ann Rosman

Ann Rosman (f. 1973) debuterte med Fyrmesterens datter, den første i en serie om kriminalbetjent Karin Adler ved Göteborg-politiet. I likhet med sin heltinne er Ann Rosman en erfaren langturseiler, med sans for Evert Taube, sjøsprøyt og kystkultur. Ann Rosman er utdannet økonom, men er nå fulltidsforfatter. Hun bor i Marstrand.

Les mer om forfatteren