Bazar books
Porto Francos voktere

Ann Rosman

Porto Francos voktere

kr 119,00

Bestill her

Forfatter: Ann Rosman
Oversetter: Kari Bolstad
Original tittel: Porto Francos väktare
Sjanger: Krim og spenning
ISBN: 9788280876737
Lanseringsdato: 15.07.2014
Innbinding : E-bok

Tredje bok i serien om kriminalbetjent Karin Adler. Ann Rosman som stadig blir sammenlignet med Camilla Läckberg, maler sine mysterier på spennende historiske baktepper. Denne gang leder et grufullt likfunn Adler langt tilbake i Marstrands historie.

En ung kvinne går i land i Marstrands havn en septemberdag i 1793. Håret er kortklipt under luen, brystene er surret flate, og buksene henger løst på den hengslete kroppen. Det myldrer av liv rundt henne; sjømenn på skipene, handelsmenn og forbrytere som har fått amnesti i frihavnen. Hennes eneste håp er at de vil ta henne for å være mann, at hun skal finne arbeid og et sted å bo. At hun ikke blir nødt til å reise tilbake.To hundre og tjue år senere blir det gjort et grufullt funn på Klöverön. En kvinne og et spedbarn blir funnet døde i Gamle mosse, og kriminalbetjent Karin Adler kobles inn. Men det viser seg at det skal bli vanskelig å identifisere de døde. Det eneste som kan sies med sikkerhet, er at de har ligget i myra lenge. Veldig lenge. Trådene leder Karin Adler langt tilbake i Marstrands historie, og sakte, men sikkert nøstes det opp en utrolig historie.


Les intervju med Ann Rosman i Allers (15.07 2014)


Les intervju med Ann Rosman i Fædrelandsvennen (16.07 2014)


"Rosman har gjort god research til den historiske romanen, men tar seg også dikteriske friheter. Hun skriver godt, langt bedre enn kollega Camilla Läckberg. Rosman kjenner landskapet, historien og kystkulturen, det sjongleres godt i to parallelle kriminalhistorier."
- Anne Schäffer, Tara


"Med en naturlig og lettfattelig stiltone skaper Rosman miljøer som engasjerer - spennende miljøer som tvinger frem handling og rom."
- Jon Terje Grønli, Gjengangeren


"Alle som liker Camilla Läckberg vil ha stor glede av forfatterskapet, og sannsynligvis også mene at Ann Rosman skriver et hakk bedre (...) En fortelling du kan kose deg med i mørke høstkvelder!"
- Liv Lysaker, Fagbladene, LO Media

"Ettersom Ann Rosman alltid blir sammenlignet med Camilla Läckberg, er det like greit å si det med en gang. Jeg leser mye heller Ann Rosman." 
DAST Magazine

"Där Läckberg ofte svikter språklig, er Rosman en betydelig sterkere stilist og også forteller." 
Hallands Nyheter


«Ann Rosman skriver godt og engasjerende … et sterkt bilde av kvinners rettsløshet og sårbarhet i det patriarkalske samfunnet.» 
Sydsvenskan

0 har kommentert dette

Det er ingen kommentarer til dette, bli den første til å kommentere

Kommenter


Ann Rosman har også skrevet

Ann Rosman

Ann Rosman

Ann Rosman (f. 1973) debuterte med Fyrmesterens datter, den første i en serie om kriminalbetjent Karin Adler ved Göteborg-politiet. I likhet med sin heltinne er Ann Rosman en erfaren langturseiler, med sans for Evert Taube, sjøsprøyt og kystkultur. Ann Rosman er utdannet økonom, men er nå fulltidsforfatter. Hun bor i Marstrand.

Les mer om forfatteren