Bazar books
Solen over slekten Scorta

Laurent Gaudé

Solen over slekten Scorta

kr 149,00

Bestill her

Forfatter: Laurent Gaudé
Oversetter: Hanne Herrman
Original tittel: -
Sjanger: Romaner
ISBN: 9788280875082
Lanseringsdato: 03.09.2012
Innbinding : Heftet

En kvelende het sommerdag i 1875 vender den beryktede kjeltringen Luciano Mascalzone tilbake til hjembyen Montepuccio sør i Italia. Etter femten år i fengsel har han kun ett mål denne dagen: å erobre den vakre Filomena.

 Rocco, første ledd i den stolte slekten Scorta, fødes til fattigdom og skam, men ender opp som en av landsbyens rikeste og mest foraktede menn. De tre barna hans fører slekten videre med en ukuelig tro på kraften i slektsnavnet. En Scorta gir aldri opp.


Solen over slekten Scorta er en storslått slektssaga, en varm fortelling om stolthet, fattigdom, kjærlighet og om å søke lykken – uansett.


"”Laurent Gaudé er ikke blant de aller mest kjente franske forfatterne internasjonalt, men når man gir seg i kast med denne boken, blir det klart at han hører med blant de fremste … En roman skapt frem med noe som virker som ekte kjærlighet til både menneskene og til selve jordsmonnet under den brennende middelhavssolen.”
- Erik Bjørnskau, Aftenposten


"Dette er ferielektyre for alle som liker å lese om livet, døden og kjærligheten."
- Norsk Ukeblad


"Ikke uten grunn er denne boka blitt en stor suksess i Frankrike. For alle som setter pris på gode skildringer også her hjemme, er dette boka."
- Kjell Moe, Kulturspeilet

0 har kommentert dette

Det er ingen kommentarer til dette, bli den første til å kommentere

Kommenter


Laurent Gaudé har også skrevet

Laurent Gaudé

Laurent Gaudé

Laurent Gaudé er en av Frankrikes mest populære og prisbelønte forfattere og har et stort internasjonalt publikum. I 2004 vant Solen over slekten Scorta Goncourt-prisen, Frankrikes versjon av Booker-prisen. Gaudé er en stor beundrer av Gabriel García Márquez, noe som tydelig kommer frem i hans forfatterskap. Gaudé er født og bor fortsatt i Paris, sammen med sin italienske kone, hvis familiehistorie inspirerte til Solen over slekten Scorta. Bøkene hans er solgt til over 35 land.

Les mer om forfatteren

Nyhetsbrev

Fyll ut for å motta vårt nyhetsbrev!