Blomster over inferno (Innbundet)

Forfatter:

Siv Erle Wold (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2019
Antall sider: 336
Forlag: Bazar
Språk: Bokmål
Originaltittel: Fiori sopra l'inferno
Oversatt av: Wold, Siv Erle
ISBN/EAN: 9788202596019
Kategori: Krim og spenning
Omtale Blomster over inferno

En idyllisk landsby i alpene. Gamle synder. Ondskap som lurer mellom trærne.

I en fredelig italiensk alpelandsby blir en mann funnet død. Han er naken og maltraktert, og øynene er revet ut. Politioverbetjent Teresa Battaglia, som er ekspert på psykologisk profilering, er ikke i tvil om at morderen vil slå til igjen. Hun ser straks at dette ikke er en ordinær sak: Begravet dypt i disse fjellene hviler en mørk historie som kan sette en gruppe åtteåringer i fare.

For første gang er Teresa redd. Hennes virkelige våpen er hennes sylskarpe hjerne, men nå frykter hun at den vil svikte henne før jakten på morderen er over. Sammen med den nyansatte politietterforskeren Massimo Marini, som Teresa ikke helt vet om hun kan stole på, står hun overfor den vanskeligste saken i sitt liv. En sak som har sine røtter i en mørk fortid i dette hjørnet av det nordlige Italia.

Blomster over inferno er Ilaria Tutis debut som krimforfatter, og første bok i en planlagt trilogi. Romanen ble utpekt som årets beste debutbok i Italia i 2018, og allerede før utgivelse ble den solgt til 12 land.

Til toppen

Andre utgaver

Blomster over inferno
Bokmål Ebok 2019
Blomster over inferno
Bokmål Heftet 2019
Anmeldelser av Blomster over inferno
«En svært original krimhistorie med psykologisk finesse, nyansert realisme og sympati med ofrene.»Tele Z Edition (Frankrike)
«En mørk detektivhistorie som unngår alle thrillerens fallgruver. Vi venter på fortsettelsen.»Le Soir (Frankrike)
«En roman med alle thrillerens klassiske og spennende elementer: barn, snø, unevnelig skyld, doble og hemmelige liv.»L'Espresso
«En thriller som borer seg inn i sjelens hjørner, og introduserer en forfatter det er verdt å følge med på.»Marie Claire
«Med Teresa Battaglia har Ilaria Tuti ikke bare skapt en karakter, men en autentisk tredimensjonal person som med sin veldige kraft spenger grensene for det trykte papiret. Teresa Battaglia er den beste gaven en forfatter kan gi sin leser: noen de kommer til å bli glad i.»

Corriere della Sera

Til toppen

Om forfatter Ilaria Tuti
Ilaria Tuti bor i Friuli nord i Italia. Blomster over inferno, hennes debutroman og første bok i serien om etterforsker Teresa Battaglia, ble en øyeblikkelig bestselger. Romanen ble den mest suksessfulle debuten i Italia i 2018, med over 50 000 solgte bøker.

Til toppen