Håpet (Innbundet)

Forfatter:

, Arve Torkelsen (Oversetter)

Legg i ønskeliste

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2018
Antall sider: 352
Forlag: Bazar
Språk: Bokmål
Originaltittel: Haabet
Oversatt av: Torkelsen, Arve
ISBN/EAN: 9788280878144
Kategori: Romaner
Omtale Håpet

Velskrevet roman om slavetrafikken mellom Afrika og Dansk Vestindia som la grunnlaget for en ufattelig rikdom for dansk overklasse.

Kaptein og skipsreder Anton Fredriksen har tjent en formue på å seile slaver fra Afrika til Vestindia på fregatten «Håpet». Nå har han gitt opp denne siden av sitt virke, men uforvarende blir han og hans 14 år gamle datter Maria dratt inn i en siste slavetransport med skipet i 1803.
Tjue år senere kommer den idealistiske historiker og forfatter Mikkel Eide til Dansk Vestindia med det mål å fortelle sannheten om det brutale slaveriet, men hans idealer og oppfatninger settes på prøve, blant annet av de svarte selv.

Til toppen

Anmeldelser av Håpet
Romanen er i den mest positive forstand et gjennomført profesjonelt stykke arbeid [...] Sikkert er det, at Mich Vraa med sin både veldreide, underholdende og engasjerende roman, bidrar til en skjerpet bevissthet om at også dagen handlinger og debatt en gang skal vurderes med en ny tids øyne.Jørgen Johansen, Berlingske (Danmark)
En deilig leseopplevelse om et trist kapittel i vår historie.Henrik Tjalve, Fyns Amts Avis
Boken er vikrningsfullt satt sammen som en mosaikk av forskjellige stemmer og forskjellige sjangrer - dagbøker, loggbøker, offesielle skriv, proviantlister, kontrakter, manuskripter, avhandlinger - som til sammen danner en vellykket fortelling om idealister, kynikere, fortidens synder og glemte traumer.Ulrik Langen, Weekendavisen (Danmark)
Det er en barsk, vakker og engasjerende roman, som vekker både fantasi, medfølelse og indignasjon.Hans Hertel, Politiken, Danmark

Til toppen