Passasjeren (Innbundet)

Forfatter:

Kjell Jørgen Holbye (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2019
Antall sider: 316
Forlag: Bazar
Språk: Bokmål
Originaltittel: The Passenger
Oversatt av: Holbye, Kjell Jørgen
ISBN/EAN: 9788202565978
Kategori: Krim og spenning
Omtale Passasjeren

Passasjeren er en spennende, karakterdreven thriller, med mer enn 200 000 eksemplarer solgt i USA og Canada alene.

En dag Tanya Dubois kommer hjem finner hun mannen sin død. Han har falt ned trappen. Men hun velger å ikke ringe politiet. I stedet tar hun seg en real whisky, svinger bortom sin elsker for en siste hyrdestund og begir seg på flykt. Hvorfor? Er det noe i hennes fortid?

I Nebraska tar pengene slutt. Tanya ringer Mr. Oliver og krever at han sender penger og nye identitetspapirer. Han gjør det til slutt, men er så truende at Tanya frykter for livet.

Tanya farger håret, forandrer frisyre, bytter bil – alt for ikke å bli oppdaget.

I Austin slår hun seg sammen med en annen kvinne, Blue, som har en enda mer diffus fortid. Blue tilbyr seg å hjelpe Tanya, men det er en hjelp som får uante konsekvenser. For å overleve blir Tanya tvunget til å gå lenger enn hun noensinne kunne forestille seg. Hun drives fra by til by, fra identitet til identitet, men kan aldri slappe av, eller slå seg til ro. Overalt lurer det farer. Politiet er på sporet, og fortiden kryper stadig nærmere.


Til toppen

Anmeldelser av Passasjeren

Beste sommerbøker 2016

«En slik spennende, karakterdreven thriller begrepet «page-turner» ble oppfunnet for.»

The Boston Globe

«En spennende thriller (med en dose humor).»

The New York Times Review

«Lutz skaper en fengslende spenning ved å langsomt avsløre hendelsene som sendte [hovedpersonen] på rømmen, samtidig som hun truer heltinnens stadig spinklere sjanse for å overleve. Slukes i et jafs, særlig av de som liker sterke, kvinnelige protagonister.»

Booklist
«Lutz' komplekse spindelvev av finslipte karakterer vil holde leseren på kanten av stolen i spenning.»Publisher's Weekly

«Fortalt med enorm spenning og i et rasende tempo.»

Daily Mail

Til toppen