Boken alle snakker om

Sagt om Sapiens

Barack Obama: «Den minner oss på hvor kort tid vi, homo sapiens, har vært på Jorden, og hvor kort tid for eksempel landbruk og vitenskap har eksistert. Derfor bør vi ikke ta ting for gitt, men beholde et langt perspektiv.»


Roy Jacobsen: «Uten tvil tiårets viktigste bøker.»
 

Gert Nygårdshaug: «En av de viktigste sakprosabøker på markedet nå. Den gir oss et fabelaktig innblikk menneskets historie, organisering og utvikling fram til nå. Den burde vært pensum for religiøse fundamentalister!»
 

Henning Mankell rakk å uttale seg om Sapiens:  «Den er genial. Mest trolig den beste – og jeg har lest veldig mange – om menneskehetens historie. Jeg har aldri lest noe bedre.»

 

Tom Hanks: «Jeg fløy gjennom den som om den var en sakprosaversjon av Tornefuglene.»

 

Ingvar Ambjørnsen: «Jeg ble fullstendig oppslukt. Dette er virkelig utrolig spennende tankeslynger og uvante vinklinger. Pluss masse viten.»

 

 

Sapiens

For over 100 000 år siden fantes det seks ulike menneskearter på jorden. I dag finnes det kun en: oss. Homo sapiens. Hvorfor ble nettopp vår art så fremgangsrik og dominant?

Sapiens er en fantastisk spennende, tankevekkende og engasjerende bok om menneskehetens historie, og er på kort tid blitt en internasjonal bestselger. Med imponerende letthet manøvrerer Yuval Noah Harari mellom ulike forskningsområder og perspektiver når han tar oss med fra homo sapiens' første skritt på jorden og frem til i dag.