6 millioner leste storsuksessen Havets katedral av Falcones. Nå er oppfølgeren, Jordens arvinger, her

For 10 år siden tok Ildefonso Falcones verden med storm med debutromanen Havets katedral. I oppfølgeren tar Falcones oss igjen med til dramatiske Barcelona på 1300-tallet.

Bli med til middelalderens Barcelona! Spanias mestselgende historiske forfatter noensinne er endelig tilbake. For 10 år siden tok Falcones verden med storm med debutromanen Havets katedral. I oppfølgeren Jordens arvinger tar Falcones oss igjen med til det fargerike og dramatiske Barcelona på 1300-tallet. Jødeforfølgelser, overtro, slaveri, forskjellen på rike og fattige og kirkens store innflytelse på hele samfunnet, skildres med stor troverdighet og detaljrikdom.

Kongens død og nytt regime

Barcelona 1387: Klokkene ringer i alle byens kirketårn, og folk stimler sammen for å se hva som skjer. I folkemengden befinner Arnau Estanyol seg, sammen med 12-årige Hugo Llor, som Arnau har tatt under sine vinger. Arnau har jobbet seg opp til å bli en av byens mest ansette menn, og han har hjulpet Hugo til å få arbeid ved et byens store skipsverft.

Klokkene, som varslet kongens død, varslet også starten på en ny og vanskelig tid for byens borgere, og det går ikke mange dager før det nye regimet får skjebnesvangre konsekvenser for Arnau og Hugo.

Verdenssuksessen Havets katedral

Debutromanen Havets katedral ble verdenssuksessen ingen hadde forutsett. Juristen og firebarnsfaren Ildefonso Falcones var rundt femti år, og et ukjent navn i litterære kretser, da hans roman om basilikaen Santa Maria del Mar – og menneskene rundt – slo voldsomt an på verdensbasis. Katedralen, som er blitt et populært stopp for Barcelona-turister, ble bygget fra 1329-1384, dels av ulønnede såkalte bastaixer som slepte stein på stein- for å reise et byggverk til ære for jomfru Maria.

Havets katedral er en gripende historie om ukuelig frihetstrang og grenseløs kjærlighet. Romanens handling er lagt til Barcelona på 1300-tallet og byggingen av katedralen Santa Maria del Mar. Bernat Estanyol flykter sammen med sønnen sin, Arnau, fra en brutal godsherre. I storbyen møter Arnau mennesker som skal følge ham resten av livet og på veien ut av fattigdommen til han blir en av Barcelonas rikeste menn.

10 år har gått siden Falcones tok verden med storm med Havets katedral. I oppfølgeren Jordens arvinger vender vi tilbake til 1300-tallets Barcelona. Byen leserne elsker å dra tilbake til.

Ta en sniktitt på Jordens arvinger som kommer ut 3. september! Les første kapittel av Jordenes arvinger her.

For 10 år siden tok Ildefonso Falcones verden med storm med debutromanen Havets katedral. I oppfølgeren tar Falcones oss igjen med til det fargerike og dramatiske Barcelona på 1300-tallet.

(Terning 6) "En medrivende og fantastisk bok." (Svend E. Hansen, Østlands-posten). 
"Glimrende." (Ole Jacob Hoel, Adresseavisen). 
"En suksess. Vel fortjent." (Svein Johs Ottesen, Aftenposten). 
"Magisk." (Tom Egeland). 
"Sannsynligvis årets beste bok. Den anbefales uten forbehold." (Bent Johan Mosfjell, Bokavisen). 
"Svært veldreid og spennende." (Karsten Alnæs).