Ny roman og TV-serie fra Volker Kutscher!

Volker Kutscher er aktuell med Den stumme døden, den andre boken i serien om etterforsker Gereon Rath, som seere kunne følge i serien Babylon Berlin på NRK i høst. Kutschers spennende romanserie utspiller seg i Berlin i 1930-årene.

Andre bok i serien ute nå

Den stumme døden er andre bok i serien om etterforskeren Gereon Rath, og er satt til Berlin i 1930. Fredrik Wandrup trillet terninkast 5 og skrev: "Volker Kutscher fanger inn epoken i en eksplosiv prosa, full av detaljer, kyniske replikker, historisk oversikt og sterk innlevelse. [...] et av de ypperste eksemplene på det som i bransjen kalles «eurokrim»".

I et filmstudio foregår innspillingen av en romantisk komedie. Den endres raskt til tragedie da en lysprosjektor faller ned og dreper hovedrolleinnehaveren – den berømte, men etter hvert litt fallerte Betty Winter.

Politimannen Gereon Rath tilkalles for å undersøke saken, og det blir snart klart at det ikke var et uhell, men at noen hadde løsnet boltene som holdt prosjektoren på plass. Så blir en ny skuespiller funnet død, og Rath blir etter hvert kjent med de mer shady sidene av den glamorøse filmindustrien. Under etterforskningen begynner Rath å miste kontrollen og beveger seg stadig mer på kanten av hva som er lovlig. Han tas av etterforskningen og blir satt til å rydde opp i papirer som vedrører «nazimartyren» Horst Wessels død. Men Rath fortsetter sin etterforskning bak sine lederes rygg…

Tidenes dyreste tyske TV-serie

«Babylon Berlin» er den dyreste ikke-engelskspråklig serien som noen gang er laget, med et budsjett på 47 millioner amerikanske dollar. Serien har fått gode anmeldelser både i utlenlandsk og norsk presse. "Alle burde se Babylon Berlin!" skrev Dagsavisen, mens Dagbladet skrev at serien skildrer et "mørkt og medrivende univers".

Handlingen er satt til 1929 og til undergrunnens Berlin. Nå som andre bok i serien, Den stumme døden, er tilgjengelig på norsk trenger man ikke vente lenge for å finne ut hva som skjer videre etter at TV-serien er ferdigsett.

Hardkokt krim

I Babylon Berlin er handling satt til Berlin i 1929: Demonstrasjoner og opptøyer truer rikets sikkerhet. Den unge, ærgjerrige kriminalassistent Gereon Rath er blitt overført til politiets sedelighetsavdeling etter å ha skutt en psykopatisk massemorder i selvforsvar. Men han klarer ikke å la være å blande seg inn i drapsavsnittets arbeid, og da liket av en mann blir funnet i en av Berlins kanaler, øyner Rath sjansen til å oppklare saken og bli forfremmet til avdelingen A. Babylon Berlin er en hardkokt krim med intriger og action, men gir samtidig et levende bilde av den tyske hovedstaden i en rastløs og dekadent tid.

12 ting du burde vite om Babylon Berlin