Omtale
Jodi Picoult (f. 1966) har solgt 14 millioner bøker totalt, og er oversatt til 35 språk. På norsk er det så langt utgitt åtte titler, den første så langt tilbake som i 1996 (Damm) og den siste (Åstedet) i fjor.
Anmeldelser
«Forfatterens innsikt i karakterenes dypeste følelser gjør denne historien, som kunne vært hentet rett fra en avisforside, skremmende ekte.»
Publishers WeeklyNitten minutter
«Picoult er en mester i å skildre komplekse personlige forhold.»
«Jodi Picoult er klok nok til ikke å rokke ved nøkkelen til suksessen og er fokusert på oppdraget sitt: å tvinge leseren til å gjøre seg opp sin egen mening.»
Good HousekeepingNitten minutter
«En gripende og skremmende leseopplevelse.»
Daily ExpressNitten minutter
«Det fins nesten ikke ord for hvor godt Picoult skriver.»
Financial TimesNitten minutter
«Strålende, mangefasettert og skremmende aktuell (…) Denne intelligente romanen er befolket med motsetningsfylte, ustabile personer og byr på spenning, moralsk kompleksitet og en oppsiktsvekkende avslutning på det som opprinnelig virket opplagt.»
«En skremmende, virkelighetsnær leseopplevelse som er svært tankevekkende.»
«Et uhyggelig tema, men det er en god grunn til at Picoult er en bestselgende forfatter – svært spennende og en skrivestil som gjør at det er lett å lese, men blir aldri lettvint.»
Marie ClaireNitten minutter
«Sommerens beste pageturner.»
«Ekstremt kraftfull.»
Easy LivingNitten minutter
«En fascinerende og rørende leseopplevelse.»
The London PaperNitten minutter
«Nitten minutter er en overbevisende roman: Picoult på sitt aller beste.»
Waterstone’s MagazineNitten minutter
«Igjen tar Picoult for seg et svært aktuelt tema og bruker sin briljante penn til å utforske alle sider ved det med perfeksjon.»
CosmpolitanNitten minutter
«Stilsikker, gripende og lesverdig som alltid.»
Daily MailNitten minutter
«Umulig å legge fra seg, og jeg tenkte på den lenge etter at jeg hadde lest ferdig.»
«Denne boka har et driv som gjør det vanskelig å legge den fra seg.»
Kamille
«I Historiefortelleren får vi levd liv på godt og ondt. Og vi er aldri i tvil om at det indirekte også handler om deg og meg. Sånn all god skjønnlitteratur gjør.»
Aktuell
«Denne boka har et driv som gjør det vanskelig å legge den fra seg.»
Kamille
"Måten hun i denne boka skriver fram grusomhetene jødene opplevde i tysk fangenskap under andre verdenskrig, krever en moden forfatter – ja, et reflektert menneske. Teksten er totalt rensket for sentimentalitet eller melodrama. Det svir og prikker i de fleste følelsene.(...) Skjønnlitteratur, ja vel – men med en innlevelse som er en god forfatter verdig."
Jan-Erik Østlie, LO Aktuell
Bibliografi

2017 - Hjertets valg

2017 - Ensom ulv

2017 - Historiefortelleren

2016 - Nitten minutter

2016 - Nitten minutter

2015 - Historiefortelleren

2014 - Ensom ulv

2013 - Min datter tro

2013 - Heksejakten

2013 - Den enkle sannhet

2013 - I rettferdighetens navn

2013 - Min søsters vokter

2013 - Et siste ønske

2013 - Jacobs verden

2011 - Åstedet

2009 - Min søsters vokter

2006 - Min søsters vokter

2005 - I rettferdighetens navn

2001 - Den enkle sannhet

2000 - Min datter tro

1997 - Et siste ønske

1996 - Bak fasaden